پادکست های مفید
به نام حضرت دوست
در این صفحه پادکستهایی که برای من مفید واقع شدند را معرفی میکنم. حال یا کلاً کانالی را (مثلاً در کستباکس) مفید یافتهام و کل محتوای کانال را میپسندم یا اینکه یک یا چند اپیزود آن پادکست برایم مفید واقع شده که همانها را معرفی میکنم:
پادکستهای مفید در کستباکس:
فردوسیخوانی: این کانال برای کسانی است که دوست دارند با شاهنامه آشنا شوند، اما مانند من مبتدی هستند و نیاز به کسی دارند که آنها را برای خواندن و فهم شاهنامه یاری کند. ارائهکنندهی این کانال، امیر خادم، هم تسلط خوبی به شاهنامه دارد و هم شاهنامه را با صدای خوبش با صحت و دقت میخواند. فراز و فرودهای صدای امیر خادم از خستهکننده شدن پادکست جلوگیری میکند و شنونده را به شنیدن بیشتر ترغیب میکند.
بیپلاس: خلاصهی فارسی کتابهای غیرداستانی
بیپلاس مخاطبان زیادی دارد و تعداد زیادی از اپیزودهایش مورد ستایش قرار گرفتهاند. من از علاقهمندان به این پادکست هستم.
اپیزودهای مفید در کستباکس:
چیروک: نقل دوباره داستانهای عامیانه و شفاهی ایران
در چیروک روزبه استیفایی قصههای قدیمی و اصیل ایرانی را با صدای دلنشینش نقل میکند. از نظر من، همهی قصهها از کشش برخوردار نیستند. در زیر تنها شمارههایی که بیشتر برایم جالب بودند را معرفی میکنم:
شمارهی ۵: قصه ننه بنداز
خانههای من (MyHomesPodcast): گپ و گفت با مهاجران ایرانی درباره قصههای مهاجرتشان
در خانههای من آزاده و فرید با مهاجران ایرانی در خارج کشور (که عمدتاً برای ادامهی تحصیل ایران را ترک کردهاند) مصاحبه میکنند. این پادکست برای کسانی که قصد مهاجرت تحصیلی، به خصوص آمریکا، را دارند میتواند مفید باشد. دو اپیزود از این پادکست صرفِ نظر از اینکه قصد ادامهی تحصیل در خارج کشور داشته باشید یا نه ارزش شنیدن دارند. علت ارزشمند بودن این دو قسمت را در زیر مینویسم:
اپیزود پنجم: یحیی مصاحبهشونده، یعنی یحیی شامخی، نگاه زیبایی به زندگی دارد. اگر ابتدای پادکست جذبتان نکرد ارزشش را دارد که کمی منتظر بمانید و تا آخر سخنانش را بشنوید.
اپیزود شانزدهم: سَم آیا ما ایرانیها در برابر خارجیها مهماننواز هستیم ولی با خودمان خیلی خوشرفتار نیستیم؟ آیا آمریکاییها و اروپاییها نژادپرست هستند؟ آیا ما هم نژادپرستیم؟ با شنیدن مصاحبه و تجربهی سَم میتوانیم بیشتر در مورد این سوالها فکر کنیم.
رادیو کار نکن
رادیو کار نکن دو گفتگو با دو دوست وبلاگنویس من دارد: یکی با امیرمحمد قربانی و دیگری با مصطفی قائمی. به ترتیب برای کسانی که دغدغهی تحصیل و دنبال کردن پزشکی و دندانپزشکی را دارند این دو پادکست راهگشا هستند. در قسمت دیگر رادیو کار نکن، امین آرامش با دکتر علی آردم، داروساز و دانشجوی دکتری علوم سیاسی، گفتگو کرده که آن هم از بهترین اپیزودهای مجموع پادکستهایی است که تاکنون شنیدهام. اگر علاقه به فرهنگ ایران و خاورمیانه دارید اپیزود دکتر علی آردم را از دست ندهید.
رادیو جدال
علی علیزاده ادعا میکند که رسانهای که به راه انداخته بیطرف است و از نهادی پول نمیگیرد. من شناخت چندانی از شخصِ آقای علیزاده ندارم، اما به تازگی (مرداد ۱۴۰۰) شروع به گوش دادن بعضی از اپیزودهای رادیوی او کردهام. گفتگوی او با دکتر فصیحی هرندی در مورد معضل آب خوزستان را گوش دادم که بسیار شنیدنی و آموزنده بود. گفتگوی آقای علیزاده با محمود درویش، فعال محیط زیست، هم شنیدنی است.
رادیو راه
رادیو راه را دکتر مجتبی شکوری تهیه میکند. این دو قسمت از رادیو راه بسیار برایم مفید بودند:
فصل اول؛ قسمت هفتم: انسان کافی: در این قسمت دکتر شکوری در مورد کمالگرایی و راهحلهای بهبود آن صحبت میکند.
فصل دوم؛ قسمت دوم: درونگرایی: در این قسمت دکتر شکوری از مزایا و معایب درونگرا بودن میگوید.
گوشنیوشهای دکتر شیری:
گوشنیوش: سه درس زندگی با دکتر غلی صاحبی بسیار آموزنده است.